Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim a WordPress-ben?
Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim a WordPress-ben?

Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim a WordPress-ben?

Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim? Nemrég bejelentette a Facebook , hogy megváltoztatja a beágyazások kezelésének módját és ezzel minden WordPress weboldalon megszűntek a Facebook és Instagramm beágyazásaim ( embeds ). 😩 Október 24-től már nem  lesz egyszerű beilleszteni a WordPress weboldalaidba, cikkeidbe a Facebook és Instagram tartalmaidat, hogy ott is megjelenjen az információ. Emiatt a WordPress-ben megszűnik a Facebook oEmbed API támogatása. Most át kell váltania egy bonyolult rendszerre: egy Facebook fejlesztői fiókra, és regisztrálnia kell egy alkalmazást a hozzáférési token megszerzéséhez. Szerencsére vannak egyszerűbb módszerek a beágyazásaid működésének fenntartására. Ne szomorkodj! Itt a megoldás lentebb

Mi fog történni október 24-től? Mi lesz a Facebook és Instagram beágyazásaimmal?

már némi munkát is bele kell tenned, ha szeretnéd, hogy beágyazódásaid továbbra is megjelenjenek. Nagy valószínűséggel a weboldalaidba beágyazott tartalmaid egy része megszakad.

De miért “tűntek” el a embeds beágyazásaim?

Van egy nyílt szabvány annak biztosítására, hogy a beágyazások mindenhol jól működjenek. Még a WordPress 4.4 újdonságént számolhattam be anno, hogy a beágyazhatunk minden helyről tartalmakat pár kattintással. Akár egy másik WordPress bejegyzését is beágyazhatunk az új weboldalunkra. Ezt oEmbed-nek hívják. Ennek használatával minden platform hasonló módon hitelesítheti a megosztott tartalmat. Sajnos a Facebook most megszüntette az oEmbed támogatását, és  szó szerint megköveteli a felhasználóktól, hogy saját API-kat használjanak.  Jogosan teszed fel a kérést:

De most Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim? 

Ez addig rendben lenne, de a WordPress legújabb verziója, mint platform nem tudja  jelenleg követni ezt a lépést. (dolgozunk a megoldáson 😉, ne aggódj! ). De addig is a WordPress nem tud regisztrálni magától a fejlesztői fiókra, és regisztrálni magát alkalmazásként. A WordPress nem igényelheti az alkalmazás tulajdonjogát, ezért a WordPress 5.5.2-ben ez a funkció törlődik a magról.

Mire olvasod ezt a cikket a Facebook és az Instagram beágyazásai valószínűleg nem fognak már működni, és meg kell tenned a szükséges lépéseket annak megakadályozására, hogy ez bekövetkezhessen – és megtartsd e a Facebook és Instagram tartalmaidnak egyszerű beágyazását a WordPress weboldalaidon.

De mit kell csinálnom, hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim?

Hogy minden működőképes maradjon nálad is, a Facebook nagyon szeretné, hogy megkínozzon kicsit és dolgozz meg érte, ha már weboldaladon is láttatani szeretnéd Facebook és Instagram bejegyzéseket. Megoldásuk erre az, hogy regisztrálhatsz egy fejlesztői fiókot, regisztrálhatsz egy alkalmazást, hozzáadhatsz egy oEmbed terméket ahhoz az alkalmazáshoz, majd létrehozhatsz egy hozzáférési jogkivonatot..stb. Nem folytatom, mert valószínű mindjárt elalszol 😴, de kockáknak feltétlenül ajánlom további információként a Facebook oEmbed dokumentációját. Jó szórakozást hozzá. De azért röviden felsorolom azért itt is:

A Facebook nem igazán “rugalmas” mert egyetlen megoldást ad Neked: meg kell felelned a szigorú szabályoknak. Amik a következők:

  • Facebook fejlesztői fiók, amit a developers.facebook.com oldalon regisztrálhatsz
  • regisztrálsz egy Facebook-applikációt
  • hozzáadod az alkalmazáshoz oEmbed terméket
  • szükséges a hozzáférési token
  • És persze…Facebook-alkalmazásnak Live Mode-ban kell lennie. Élő módba váltáshoz lépj az alkalmazások irányítópultjára, és keresd meg a kapcsolót a képernyő tetején. Lásd a képen
Facebook-alkalmazásnak Live Mode-ban kell lennie
Facebook-alkalmazásnak Live Mode-ban kell lennie

 

Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim a WordPress weboldalaimon?
A Facebook oEmbed végpontjai lehetővé teszik HTML és alapvető metaadatok beágyazását oldalakhoz, bejegyzésekhez és videókhoz annak érdekében, hogy más webhelyen vagy alkalmazásban jeleníthessék meg őket.

Mint látható, ez a legtöbb ember számára egyszerűen nem életképes megoldás. Szóval, milyen lehetőségei vannak, hogy a beágyazások úgy működjenek, mint korábban?

  • Használd a fenti módszert, amit Facebook kínál. Ja, hogy Bonyolult. Nem gond!

Nem szeretnéd használni a Facebook bonyolult és átláthatatlan módszerét?

Szeretnéd, hogy működjenek újra a Facebook beágyazásaid?

  • Használd az oEmbed Plus WordPress bővítményt, amely visszaállítja a beágyazást a Facebook és az Instagram tartalmaidhoz. Bár könnyebb, de ez még mindig megköveteli, hogy végezd el a Facebook fejlesztői fiók regisztrálásának folyamatát , és hozz létre egy alkalmazásazonosítót.
Facebook és Instagram embeds bővítmény (plugin)
Facebook és Instagram embeds bővítmény (plugin)
  • Használd a Smash Balloon frissített Facebook és Instagram bővítményeit. Ezek a beépülő modulok kijavítják az oEmbed problémáidat, miközben az összes meglévő tartalmat működőképesen tartják. Ezeknek a bővítményeknek az ingyenes verziói is jól működnek, de a fizetős Pro verzióknak sokkal több funkciója van, ha szükséged van rájuk.

30 másodperc alatt Facebook-hírcsatorna beállítása a WordPress weboldaladon

  • Használd a Jetpack alkalmazást : A Jetpack 9.0 esetében a fejlesztőcsapat a Facebook-al együttműködve egyszerű lehetőséget nyújtott arra, hogy minden működőképes maradjon, és a jövőben is így is maradjon reméljük 🤪Csak annyit kell tenned, hogy összekapcsolod niche WordPress weboldaladat a Jetpack-kel.

Jetpack beállítását, telepítését a WordPress-hez itt tudod megnézni angol nyelven- A Jetpack  bővítmény beállítása és konfigurálása a WordPress-ben címmel

Következtetés:

A Facebook beágyazásaid megszakadhatnak. Sok beágyazásod van a webhelyeiden vagy weboldalaidon, blogodban? Ha ezek Facebook és Instagram bejegyzésekből állnak, akkor sajnos a Facebook új API-módosítása megszakíthatja ezeket a beágyazásokat. 🤬 Meg fogja szüntetni az új közösségi bejegyzések beágyazásának lehetőségét is. Vannak olyan okok, amelyek miatt a WordPress-ben nem tudjuk ezt kijavítani számodra egyenlőre (fejlesztőként én is részt veszek a nyílt forráskódú fejlesztésben és magyar fordításokban) , ezért egyenlőre magadnak kell megoldanod, ha azt szeretnéd, hogy a beágyazások továbbra is működjenek a jövőben. Ha segítségre van szükséged, akkor írj egy hozzászólást bátran és oszd meg másokkal is cikkemet, hogy Te is segíteni tudj barátaidnak. Köszönöm  😉

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter Kreatív fejlesztő

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikkemet is! Oszd meg másokkal a közösségi oldalaidon, hogy segíts Te is Nekik pénzt keresni az Interneten. Sok hasonló gondolkodású embert ismersz, akik szeretnének többet tudni, hogy milyen affiliate marketing ötletek, titkok és tippek vannak. Annak érdekében, hogy a digitális marketinged ne a szerencsén múljon (mert nincs is titok), hanem egy kitaposott úton, amin végigvezetlek , ami csaknem 15 éve dominál az online megjelenésemben. „Az információ kincs” Csodás napot kívánok Neked! Nagy Péter vagyok (többet rólam itt): Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások Szakértője

Ez is érdekes lehet számodra

Hogyan lehet testreszabni weboldaladat a WordPress által kínált beállításokkal

Hogyan lehet testreszabni weboldaladat a WordPress beállításokkal?

Hogyan lehet testreszabni weboldaladat a WordPress által kínált beállításokkal? Amikor elkezded a WordPress használatát, valószínűleg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük