Hogy működnek a Facebook embed kódok a WordPress-ben?

H

Hogyan állíthatom vissza a Facebook beágyazási kódjainak? A Facebook bejelentette, hogy változtat a beágyazott tartalmak kezelésén, ami miatt minden WordPress weboldalon megszűntek a Facebook és Instagram beágyazások. Nem lesz könnyű a Facebook és Instagram tartalmak beágyazása a WordPress weboldalakba és cikkekbe. Ennek oka, hogy a WordPress már nem támogatja a Facebook oEmbed API-t. De ne aggódj, vannak egyszerűbb megoldások a beágyazások működésének fenntartására.

Mit jelent mindez? Mi lesz a helyzet a Facebook és Instagram beágyazásaimmal? Valószínűleg némi munkát kell majd végezned ahhoz, hogy a weboldaladon beágyazott tartalmaid továbbra is megjelenjenek. Ennek oka, hogy a Facebook megszüntette az oEmbed támogatását, és mostantól saját API-k használatát követeli meg.

De miért tűntek el az embeds beágyazásaim? A beágyazott tartalmak egységes megjelenítésére nyílt szabvány létezik, az oEmbed, amelyet a WordPress is támogat. Sajnos a Facebook most megszüntette ezt a támogatást, és a felhasználóktól saját API-k használatát követeli meg.

Hogyan lehet újra működőképesek a Facebook embeds kódjaim? A Facebook az API-k használatát javasolja, amelyek regisztrációt és hozzáférési tokeneket igényelnek. A WordPress jelenleg nem képes ezt a folyamatot automatizálni, de dolgoznak egy megoldáson. Addig is ajánlják az oEmbed Plus WordPress bővítményt vagy a Smash Balloon Facebook és Instagram bővítményeket.

Hogy működjenek újra a Facebook embeds kódjaim a WordPress weboldalaimon? Az oEmbed Plus bővítmény visszaállítja a Facebook és Instagram beágyazások működését, míg a Smash Balloon bővítmények továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek. Mindkét megoldás igényli a Facebook fejlesztői fiók létrehozását és alkalmazás regisztrációját.

A szerzőről

nicheweboldalkeszites

Megjegyzés hozzáadása